Artikkelen er mer enn ett år gammel

– Forventer mer treffsikre ordninger

Det reviderte mediebudsjettet er bare en videreføring av dagens ordninger. Derfor vil Norsk Journalistlag rette innsatsen mot neste fireårsperiode. – Her forventer vi nytenkning og mer treffsikre ordninger, sier NJ-leder Dag Idar Tryggestad.

– Vi går nå inn i en spennende valgkamp-periode, og har merket oss at flere partier ønsker å styrke journalistenes samfunnsrolle og journalistikken. Mediebransjen er svært sammensatt og tiltakene må være mer treffsikre enn i dag, sier Tryggestad.

Høsten 2022 legges rammene for mediesøtten de neste fire årene.

– For NJ er dette et prioritert saksfelt i perioden som kommer, og vi ønsker å gå i tett dialog med lovgiver om en mediestøtteordning som trygger nødvendig innovasjon og digital omstilling. Mediemangfold og kvalitet er viktig i kampen mot desinformasjon og blindsoner.

Flere mediebedrifter har klart seg godt gjennom koronaperioden, men resultatene varierer rundt i landet.

– Digitalisering og internasjonalisering utfordrer journalistikken. Arbeidet med å heve kompetansen i bransjen må bli en del av støtteordningen, mener NJ-lederen.

– Det er gledelig at støtten til Institutt for journalistikk videreføres på dagen nivå, men vi trenger ytterligere og enda mer offensive, innovative tiltak. Her er blant annet Senter for undersøkende journalistikk viktig. Det er også riktig at kompetanse blir en del av innovasjonsordningen, sier Tryggestad.