Artikkelen er mer enn ett år gammel

50 tillitsvalgte på samling i Amedia

– Det er uvurderlig å kjenne til andre klubblederes situasjon og dele erfaringer. Følelsen av å ha hverandre, og ikke minst NJ i ryggen, er god, sier Toril S. Alfsvåg, klubbleder i Rana Blad.

Denne uka samlet klubbledere i Amedia seg rundt PC-ene og brukte en hel dag i fellesskap. Programmet var variert, hvor blant annet konserndirektør Anders Opdahl både fikk orientere og også svare på utfordrende spørsmål.

– Jeg setter veldig pris på muligheten til halvannen time med konsernsjefen i Amedia. I tillegg var det en veldig bra og nyttig gjennomgang av lønnsoppgjøret sentralt, med gode råd og tips til oss lokalt, fra Dag-Idar og Mads, sier Alfsvåg.

Mange spørsmål til konsernsjefen

Klubbledermøte samlet drøye 50 tillitsvalgte fra Agder i sør til Finnmark i nord. Konsernsjef Anders Opdahl deltok i en egen sekvens der han blant annet orienterte om økonomisk status, ny ledergruppe i konsernet, medarbeiderundersøkelsen og strategien fremover.

Opdahl måtte også svare på spørsmål om forholdet mellom redaktører og styreledere i Amedia i lys av redaktøravgangen i Nidaros. Ikke minst ble han utfordret av flere om årets lønnsoppgjør.

– Flere ville vite om det var gitt noen signaler og føringer fra konsernet overfor datterbedriftene, noe Opdahl benektet, selv om han naturligvis vedgikk at det er satt en budsjettmessig ramme for lønnsveksten, sier Lars Døvle Larssen, leder av Norsk Journalistlag i Amedia.

Splitter ny protokollmal

Lønnsoppgjøret var en viktig del av programmet. NJ-leder Dag Idar Tryggestad, som deltok på hele samlingen, innledet om det sentrale oppgjøret og kom med råd om hvordan klubbene bør jobbe inn mot sine lokale forhandlinger, som flere steder tar til nettopp i disse dager.

Les: Lønnsoppgjøret fortsetter lokalt 

Mads Backer-Owe fra NJ-staben presenterte den nye malen for protokoller fra lokale lønnsforhandlinger, som NJ og MBL har utarbeidet i fellesskap. Det ble innprentet hvor viktig det er at klubblederne deler informasjon om forhandlingsresultater både seg imellom og med NJ.

Les: Lokale forhandlinger: – Vi er godt forberedt

Artikkelen fortsetter under bildet

Benedicte Wærstad fra Helgelendingen var svært fornøyd med å møte andre tillitsvalgte.

– Jeg lærer mye om lønnsforhandlinger, hva som skjer i konsernet og får møte (igjen) kjente tillitsvalgte fra andre steder i landet. Det er svært nyttig, en viktig vitamininnsprøyting og anbefales sterkt til andre, sier Wærstad.