Artikkelen er mer enn ett år gammel

Mentorprogram for nye klubbledere

Fem ferske klubbledere i Norsk Journalistlag har nå fått sin egen mentor. – Jeg tror det er verdifullt å snakke med noen som kan se ting litt utenfra egen boble, med andre perspektiver og ikke minst masse erfaring som klubbleder, sier Eirik Helland Urke, klubbleder i Teknisk Ukeblad i tre måneder.

Njs mentorordning består denne gang av fem par; en fersk klubbleder og en erfaren tillitsvalgt. Denne uka møttes de for å diskutere hvordan ordningen skal fungere best for alle parter.

– Tanken er at dette vil hjelpe nye klubblederen inn i rollen. Det er mye å sette seg inn i som fersk klubbleder. Derfor kan det være en trygghet å kunne lene seg på erfarne tillitsvalgte, eller rett og slett ha noen å snakke med, sier ansvarlig for tillitsvalgtopplæringen i NJ, Henrik Ulrichsen.

Se hvem som er NJs fem mentorer 

Dette er en omstart av ordningen, etter at pandemien stakk kjepper i hjulene sist.

– Jeg ble imponert over de gode og engasjerte diskusjonene årets deltakere hadde, det var både raushet, nysgjerrighet og kunnskapsdeling. Det blir spennende å følge gjengen gjennom dette året, sier Ulrichsen.

Truls Bjørkum Larsen, Lillesands-Posten

Truls har vært klubbleder siden februar 2021

Tidligere verv i NJ?
Ingen, dette klubbledervervet er mitt første

Hvorfor ble du klubbleder?
Vel, vi er tre journalister på arbeidsplassen min, og tre medlemmer i klubben vår. Når forrige klubbleder sa fra seg vervet ble det avstemming hvem som nå skulle bli klubbleder. Da var jeg den av de to resterende som hadde vært her lengst. Så, som så mange andre, falt litt uti rollen.

Hvilke forventninger har du til å være klubbleder?
Jeg forstår at det skal være en sosial og hyggelig rolle å ha, hvert fall i møte med resten av NJ. Hvordan det skal bli i møte med ledelsen fremover, vet jeg ikke helt hvilke forventninger jeg har til. Man hører mye rart, men foreløpig virker det som vi har en grei tone på huset.

Det blir interessant å finne ut om ting skjer etter boken eller om det er ting som bør pirkes på i egen redaksjon. Og å treffe andre klubber og lære av dem.

Hva blir utfordrende?
Å sette seg inn i hva vervet/rollen egentlig går ut på, og stole på at jeg klarer å gjøre det beste for mine medlemmer.

Hvilke forventninger har du til mentorordningen?
Håper det vil gjøre meg til en tryggere klubbleder til å utføre rollen min bra.

Hvorfor ble du journalist?
Føler jeg banner i kirka når jeg ikke sier at det er for å “gi en stemme til de svake i samfunnet”, “bekjempe urettferdighet” eller “ta tak i de virkelige problemene” – men jeg startet på studiet fordi jeg brukte å få gode karakterer i Norsk, og likte å skrive. Og jeg hadde bestemt meg for å fullføre bacheloren, og plutselig var jeg i jobb i lokalavisa til hjembyen min.

Hvorfor er du medlem i NJ?
Jeg har i størst grad hørt positive ting om NJ. At det i tillegg gir meg goder jeg drar nytte av som f.eks forsikringer, er pluss i min bok.

Natalie Kristiansen, Moss Avis

Natalie har vært klubbleder siden mars 2021.

Tidligere verv i NJ?
Kun vært styremedlem i NJ Student Volda mens jeg studerte.

Hvorfor ble du klubbleder?
Det er jo en utfordring å ta på seg den rollen uten erfaring fra klubbstyre tidligere, men jeg har alltid synes det er morsomt å engasjere meg. Det virket som en spennende og lærerik oppgave, og jeg ønsker å gjøre en innsats for kollegaene mine. Jeg ble spurt og valgt da vervet ble ledig fordi forrige klubbleder vikarierer som ansvarlig redaktør i en annen avis.

Hvilke forventninger har du til å være klubbleder?
Jeg håper at kollegaene mine opplever at jeg gjør en god innsats for dem. Det er en givende og viktig rolle på arbeidsplassen som jeg også kan lære mye av. Som helt fersk klubbleder, som i tillegg er ny i NJ-systemet, er det meste utfordrende i starten, alt er jo nytt. Men alt det jeg lærer underveis, at jeg kan være med å jobbe for bedre lønns- og arbeidsvilkår for kollegaene mine og muligheten til å bli kjent med andre tillitsvalgte er morsomt så langt.

Hvilke forventninger har du til mentorordningen?
Nå håper jeg at mentorordningen kan bidra til at jeg blir tryggere i rollen og har noen å stille både små og store spørsmål til. Jeg ser frem til å lære av og bli bedre kjent med andre tillitsvalgte. Det lover i alle fall veldig godt etter første møte.

Hvorfor ble du journalist?
I utgangspunktet fordi jeg er nysgjerrig, interessert i hva som skjer og rører seg – og er glad i å skrive om det.

Hvorfor er du medlem i NJ?
Jeg har vært medlem av NJ siden jeg begynte å studere journalistikk i Volda, og det er godt å vite at man har noen i ryggen om det skulle være noe. Som journalist har det vært helt naturlig for meg å være medlem i NJ.

Eirik Helland Urke, Teknisk Ukeblad Media

Eirik har vært klubbleder i tre måneder.

Hvorfor ble du klubbleder?
Den direkte årsaken var jo at jeg ble foreslått og valgt til vervet, det er en tillit jeg verdsetter høyt. For min egen del ligger motivasjonen i å kunne støtte mine kollegaer i stort og smått, det er en fin gjeng jeg er veldig glad i. Jeg setter også pris på å bli kjent med bedriften på en annen måte, og komme nærmere både folk, prosesser og beslutninger.

Hvilke forventninger har du til å være klubbleder?
Jeg forventer mye arbeid, store utfordringer og krevende situasjoner å stå i. Det er mye å lære, både av regelverk og relasjoner. Jeg kommer til å gjøre mange feil. Men først og fremst forventer jeg at det skal være givende, meningsfullt og gi gode opplevelser av å bidra til fellesskapet.

Hva blir morsomt/interessant?
Det blir interessant å lære nye ting om kollegaer og jobben, og bidra til at det skjer positive endringer på arbeidsplassen. Og det blir morsomt med festene vi skal ha!

Hva blir utfordrende?
Jeg må nødvendigvis håndtere noen grad av konflikter i dette vervet, og jeg tror det blir en viktig utfordring å bidra til gode løsninger før ting eskalerer for mye. Jeg prøver å være direkte, åpen og ærlig i kommunikasjonen min – og samtidig lytte og være løsningsorientert. Hvordan jeg i praksis klarer å finne denne balansen, skal bli spennende å finne mer ut av.

Hvilke forventninger har du til mentorordningen?
Jeg håper det kan bidra til enda større trygghet i vervet mitt. Det blir fint å ha noen å diskutere små og store ting med, og som kan være en støtte hvis det drar seg skikkelig til. Jeg tror det er verdifullt å snakke med noen som kan se ting litt utenfra egen boble, med andre perspektiver og ikke minst masse erfaring som klubbleder.

Hvorfor ble du journalist?
Det var en drøm jeg hadde allerede som barn, jeg tror det handlet om å komme tett på begivenhetene og kunne dele det med hele verden. Og så likte jeg å fotografere. Den første frilansjobben fikk jeg som 16-åring, og derfra var det egentlig kjørt. Nå har det plutselig gått 30 år, og jeg synes fortsatt det er et drømmeyrke å ha.

Hvorfor er du medlem i NJ?
Først og fremst i solidaritet og fellesskap med mine kollegaer.

Synne Grimen Hammervoll, Avisa Nordhordland

Synne har vært klubbleder siden februar 2021.

Tidligere verv i NJ?
Var nestleder i klubben mellom juni 2020, da vi starta opp, og fram til februar 2021, da jeg ble leder.

Hvorfor ble du klubbleder?
Tidligere klubbleder blei konstituert redaktør etter at redaktøren sluttet i jobben. Da rykka jeg opp som leder, rett og slett. Men det er en rolle jeg ønsker, og et arbeid jeg synes er viktig.

Hvilke forventninger har du til å være klubbleder?
Jeg forventer å få til et godt og konstruktivt samarbeid med ledelsen i avisa, sørge for at medlemmene sine rettigheter blir holdt, og at vi har et godt arbeidsmiljø i vår lille redaksjon. Så vil jeg selvsagt også jobbe for mulige forbedringer og en konkurransedyktig lønn. At medlemmer i klubben kan spørre meg om det de lurer på når det gjelder rettigheter, arbeidsforhold og lønn, og at jeg skal kunne finne svara, er også en viktig del av rollen.

Hva blir morsomt/interessant?
Det morsommaste er kanskje å få være del av et fellesskap med andre journalister, og å kunne lære av det. Men det blir og interessant å se hvilke forbedringer vi kan få til i vår redaksjon, med tanke på lønn, avtaler og muligheter for både avisa og de enkelte ansatte

Hva blir utfordrende?
Det mest utfordrende er vel at det sjelden finnes løsninger absolutt alle vil være fornøyde med, i utfordringer som oppstår. Vi veit jo også at det ikke alltid bare er vår direkte leder vi møter, men at han også har ledere og forventinger han skal forholde seg til. Da er det viktig at kommunikasjonen er god på flere nivå, og at alle greier å lytte til hverandre.

Hvilke forventninger har du til mentorordningen?
Jeg forventer at jeg skal lære noe, og bli tryggere i min rolle. At jeg har en bestemt person jeg kan henvende meg til for å lufte tanker og problemer med, tror jeg vil være bra, og viktig for meg som fersk klubbleder.

Hvorfor ble du journalist?
Jeg har alltid vært interessert i ulike sider av mediefaget og mot redaksjonelt arbeid. Jeg har også alltid vært glad i å skrive. Likevel tok det meg egentlig «lang» tid å innse at jeg ville være journalist. Jeg studerte språk, og i mitt fjerde studieår (mitt første i Bergen), blei jeg med i studentavisa Studvest. Da tok det meg egentlig ikke mer enn det første semesteret før jeg visste at dette var noe jeg trivdes med. Både på grunn av skrivegleda, men også en nysgjerrighet og ei interesse for å sette seg inn i veldig mange ulike ting.

Hvorfor er du medlem i NJ?
Jeg har vokst opp med foreldre som har sett på fagforeninger som viktige, og en av de har selv hatt verv. Derfor har det alltid vært natrulig for meg å melde meg inn i fagforeninga som er aktuell i jobben jeg har. Å ha noen i ryggen når en møter utfordringer, eller bare noen man kan stille spørsmål til om ulike rettigheter og lignende, er veldig betryggende.

Kristian Gjerde Myhre, Screen Story Film og TV

Kristian har vært klubbleder i to år.

Hvorfor ble du klubbleder?
Jeg ble kasta inn i det etter vi fikk tariffavtale i 2019. De ansatte spurte meg samlet om å ta på meg vervet under denne prosessen. En utfordring jeg syntes kunne bli spennende og lærerik»

Hvilke forventninger har du til å være klubbleder?
Vil på best mulig måte være der for medlemmene og tale de sin sak. Samtidig er det viktig å ha en god dialog med ledelsen. Håper på å skape tillit begge veier. Det blir interessant å lære mer om å drive klubb.

Hva blir utfordrende?
Ha lokale forhandlinger. Og det kan bli utfordrende hvis jeg må håndtere større konflikter internt, både fra de ansatte og bedriftens side. Vil jobbe for å håndtere eventuelle problemer tidlig i prosessen så de ikke eskalerer.

Hvilke forventninger har du til mentorordningen?
Blir bra å ha en å spille ball med, i løpet av året og før lønnsforhandlinger/lokale forhandlinger.

Hvorfor ble du journalist?
Liker å være der det skjer og finne de spesielle historiene.

Hvorfor er du medlem i NJ?
For det er viktig å være organisert, spesielt i en mediebransje i stadig utvikling og endring.