Artikkelen er mer enn ett år gammel

Klart for Gull og Gråstein på Pressens Hus

120 journalister, fotografer og redaktører er klare for faglig påfyll under Østlandets store journalistkonferanse «Gull og Gråstein» i helga.

Alle kan endelig samles fysisk under samme tak på Pressens Hus i Oslo.

Konferansen frister med i alt 18 spennende og lærerike programposter. Her kommer små og store redaksjoner for å dele sine erfaringer og suksesshistorier under fanen «Slik gjør du det!».

– Redaksjonene sitter med mye god kunnskap og kompetanse som flere kan dra nytte av. Vi er glade for at så mange ønsker å dele sine arbeidsmetoder, sier leder av Gull og Gråstein-komiteen Audun Hasvik.

Hasvik er godt fornøyd med programmet, som offisielt sparkes i gang av Ken André Ottesen og badeskens underholdende skråblikk på Presse-Norge fredag kveld.

Se programmet 

Kongsberg i krise

Men også alvorlige tema står på programmet – Å møte folk i krise

Nylig ble Kongsberg og Norge rystet av grufulle drap begått av en mann fra lokalmiljøet. Både nasjonal og internasjonal presse var tidlig på plass for å intervjue øyevitner fra nabolaget.

I en paneldiskusjon vil blant annet redaktør Jørn Steinmoen i Laagendalsposten fortelle om hvordan de jobbet i en krisesituasjon.

Tips om innsyn

Åpenhet er et annet viktig tema under konferansen. Her vil du få tips og råd om hvordan jobbe strategisk med innsyn, hvordan få tilgang til rettssalen selv om dørene er lukket for publikum og hvordan få informasjon om hendelser fra politiet.

Lørdag er det duket for prisutdeling av både beste foto, beste journalistikk og Årets frilanser.