Artikkelen er mer enn ett år gammel

– Konkurranse gir mer mediemangfold

Norsk Journalistlag er enige med Medietilsynets hovedkonklusjon i NRK-rapporten, at konkurranse gir mer mediemangfold. – Dette framstår som en grundig rapport, mener NJ-leder Dag Idar Tryggestad.

Mandag lanserte Medietilsynet sin rapport NRKs bidrag til mediemangfoldet.

Rapporten konkluderer blant annet med at «NRK bidrar positivt til mediemangfoldet og det samlede tilbudet til publikum gjennom å oppfylle allmennkringkastingsoppdraget og gjennom samarbeid med andre aktører i det norske mediemarkedet».

Gode rammebetingelser

– Enkelte av Medietilsynets anbefalinger kan virke deltaljestyrende, og tilsynet skal passe seg for å blande seg inn i NRKs redaksjonelle vurderinger. Rammebetingelsene for norske medier, inkludert NRK, må ha som mål å demme opp for den sterke konkurransen fra de store utenlandske aktørene, ikke minst de store tek-gigantene, sier NJ-lederen.

– Norsk Journalistlag vil delta aktivt i høringsarbeidet om NRKs rammebetingelser for de neste fire årene, sier Tryggestad.

Rammene skal bestemmes til våren.

– Det er viktig å diskutere og måle betydningen en så stor aktør som NRK har. Derfor er det fornuftig at en slik gjennomgang gjøres vært fjerde år som innspill til de fireårige styringssignalene for mediestøtten.