Artikkelen er mer enn ett år gammel

Endelig samlet vi mellomlederne

Norsk Journalistlag holdt denne uka en samling for mellomledere, der utfordringer og dilemmaer i rollen var temaet.

– NJ har et veldig bra tilbud til medlemmene, men mellomledere har ofte litt andre behov. Det er vi som sitter på andre siden av bordet for eksempel ved turnusdrøftinger og i enkelte konfliktsaker. Da er det viktig å kunne tilby relevant kompetanse og støtte. Jeg er derfor veldig glad for at NJ tok initiativ til en mellomledersamling, sier Benedikte Fjelly, konstituert publiseringssjef i NRK Oslo og Viken.

Samlingen tok for seg hva forskningen viser er god ledelse. Samtidig handlet det om å styrke forståelsen av konflikt og konfliktdynamikk, inkludert øke bevissthet om leders rolle i det å forebygge og håndtere konflikter.

– To erfarne og interessante foredragsholdere bidro til mye matnyttig kunnskap. Dette var veldig relevant for meg. Det er også veldig hyggelig og interessant å møte andre i samme situasjon fra andre mediehus, sier Fjelly.

Er det en motsetning mellom å være fagforeningsmedlem og mellomleder?

– Jeg vil ikke si motsetning, men det er viktig å huske at mellomledere har en rolle der lojaliteten til arbeidsgiver skal være tydeligere. Utover det vil jeg si at fagforeningen jobber for mye av det mellomledere er opptatt av i hverdagen; journalisters rettigheter, meroffentlighet, kildevern og andre mediepolitiske saker som NJ fronter, sier Fjelly.

Lett å relatere til egen hverdag

Eva Myklebust har vært leder i en prosjektstilling i Fædrelandsvennen i ett år, hvor målet har vært å få flere abonnenter under 40 år. Det har gruppen lykkes med, og blir nå en fast del av redaksjonen.

– Jeg ville være med på mellomledersamlingen for å treffe ledere i andre mediehus som står i samme skvis, og for å få noen gode råd og verktøy for å håndtere utfordringer i min nye rolle, sier Myklebust.

– Det har vært veldig nyttig å høre andre ledere dele sine erfaringer. Da er det lettere å knytte teorien opp mot konkrete eksempler fra hverdagen, sier hun.

Bredt tilbud

NJ-leder Dag Idar Tryggestad deltok også på samlingen.

– NJ er opptatt av å ha tilbud til alle medlemsgrupper. Mellomlederen har manglet et tilbud fra oss, og det prøver vi å bli bedre på. Endelig samlet vi mellomlederne, sier Tryggestad.