Pengene skal gå til dem som har laget programmer som er mye kopiert. Kopiert vil i denne sammenhengen si at de er lastet ned slik at de kan ses eller høres flere ganger. De klart mest brukte måtene å gjøre dette på, er podcast for radio og bruk av PVR-bokser til å lagre TV-program. Strømming via NRK-spilleren, TV 2 Sumo og liknende tjenester gjelder ikke.
I menyene i søknadsskjemaet er noen av de mest kopierte programmene allerede listet opp. Fordelingen av pengene vil være avhengig av hvor mange søkere som melder seg.
I fjor kom det inn over 700 søknader.
Er det mange som søker på de mest kopierte programmene, vil det bli mindre og fordele på programmer som er mindre kopierte. Man kan altså ikke forvente at et innsendt krav automatisk blir innfridd.
Du melder ditt krav ved å fylle ut det aktuelle skjemaet som det er lenket til under.
Merk at skjemaene dessverre fungerer svært dårlig i nettleseren Internet Explorer. Sørg for å bruke Chrome, Edge, Safari eller en annen moderne nettleser når du skal fylle ut skjemaet.
Har du jobbet med flere programmer, fyller du ut et skjema for hvert program. Alle punktene må fyllest ut for hvert skjema. Kravene blir behandlet av sekretariatet i Norsk Journalistlag.
Du trenger ikke være medlem av Norsk Journalistlag for å søke vederlag, men du må ha bidratt til et redaksjonelt produkt på den måten at du kan regnes som opphaver. Særlig aktuelle funksjoner er bidrag til manus, foto og redigering.
Søknadsskjema NRK Radio eller podkast
Søknadsskjema podkast utenfor NRK
Søknadsfrist 20. mai 2024.