Artikkelen er mer enn ett år gammel

Se hva landsstyret vil prioritere

LS-nytt

Landsstyret har nå bestemt seg for hva de ønsker at Norsk Journalistlag skal prioritere de neste årene.

Forrige uke var landsstyret samlet til todagersmøte. Tiltaksplan og revisjon av NJs program var blant saken som ble diskutert.

Se landsstyret forslag til tiltaksplan 2023-25

– Det er mange likheter fra forrige tiltaksplan, og vi ser at NJ fortsatt må arbeide for å bedre lønnsnivået og betingelsene for våre medlemmer. Vi mener også at NJ må prioritere kompetanse, både for tillitsvalgte i sin rolle, og for journalister, sier NJ-leder Dag Idar Tryggestad.

Organisasjonsutvikling vil også være et prioritert område de neste årene.

– Erfaringer fra organisasjonsprosessen griper inn i mange av de tingene vi skal jobbe med framover, for eksempel et utvidet tilbud til flere grupper, som allerede kan være medlem i NJ i dag. Målet er å bli mer relevant for flere, og det innebærer at vi tenker annerledes om alt fra verving, kommunikasjon, tariff og politisk arbeid, sier Hege Fagerheim, nestleder i NJ.

Landsstyrets forslag til tiltaksplan blir behandlet på landsmøtet i mars neste år.

– Vi oppfordrer alle medlemmer til å engasjere seg i hva NJ skal prioritere framover. Snakk med tillitsvalgte eller send inn egne forslag til landsmøtet, sier Tryggestad.

NJs politikk

Et utvidet arbeidsutvalg ga landsstyret en oppdatering på arbeidet med NJs program.

– Landsstyret kommer ikke til å foreslå ny politikk. Dette er en opprydding i eksisterende program, med en ny, temabasert struktur. Målet er at programmet skal bli mer tilgjengelig for medlemmer og tillitsvalgte, og dermed kunne brukes mer aktivt i organisasjonen. Gjennomgangen av programmet har vist at vi allerede har god politikk, sier Tryggestad.

Landsstyret vil diskutere og vedta en innstilling til NJs program på januar-møtet, som så sendes videre til landsmøtet for endelig behandling.

Ansetter flere

NJ legger opp til offensivt budsjett med høyt aktivitetsnivå i 2023.

– Tross usikre tider rundt oss, opprettholder vi et bredt og godt tilbud. Vi har en økonomi som tillater dette, sier Tryggestad.

Landsstyret har også gitt sekretariatet rom for å utvide staben med en stilling. I tillegg har landsstyret prioritert midler til en stilling som politisk rådgiver.

–Det er første gang NJ gjør en slik prioritering. Skal vi få gjennomslag for god og viktig politikk, også i arbeidslivsspørsmål, trenger vi ressurser og kompetanse på dette området. En slik stilling er også i tråd med strategiske prioriteringer som vi har gjort over flere perioder, sier Tryggestad.