Artikkelen er mer enn ett år gammel

Økt fradrag, rimeligere å være NJ-medlem i 2023

For inntektsåret 2023 vil fratrekksbeløpet øke til 7 700 kroner, så det vil være enda rimeligere å være medlem i Norsk Journalistlag. Her er nytt om skatteåret 2023.

2022 er over, og Norsk Journalistlag har nå meldt inn innbetalt kontingent til Skatteetaten for alle som har betalt kontingent direkte til oss. Dette vil da være forhåndsutfylt i skattemeldingen når dere mottar denne. Sjekk gjerne posten når skattemeldingen kommer. For året 2022 kan du trekke fra inntil 5 800 kroner på skatten.

For de som har fått kontingent trukket av arbeidsgiver, er det arbeidsgiver som melder inn til Skatteetaten. Dersom du både har betalt direkte og er trukket, har begge sendt inn beløp. Det er summen av disse som da vil komme frem i skattemeldingen.

Rimeligere å være NJ-er

For inntektsåret 2023 vil fratrekksbeløpet øke til 7 700 kroner, så det vil være enda rimeligere å være medlem i inneværende år.

Husk at det er ditt ansvar å sjekke at fakturaen for kontingenten du har mottatt er korrekt. Det vil si at du må oppgi riktig brutto lønn til oss. Vi trenger også korrekt arbeidsgiver, e-post, postadresse og telefonnummer. Dette kan du oppdatere selv med å logge inn på Min Side på nj.no/minside, eller ved å sende e-post til medlem@nj.no.