Artikkelen er mer enn ett år gammel

Galla og prisdryss i NJ Østfold

NRK-journalistene Christian Nikolai Bjørke (NRK Østfold) og Henrik Bøe(NRK Vestfold) vant den gjeve NJØ-prisen (Årets journalistpris i Østfold) for saken “En app - to verdener”.

Norsk Journalistlag Østfold i samarbeid med Østfold Redaktørforening inviterte til bransjefest og mediegalla på Verket scene i Moss. NJ Østfold har i en årrekke delt ut priser til Østfolds beste

fotografer og journalister. I år ble prisene delt ut under en storslått mediegalla, som ble arrangert for første gang. Arrangementet ble godt mottatt.

– Vi gleder oss allerede til å skape heder og ære for god journalistikk neste år, sier leder i NJ Østfold Vetle Granath Magelssen (Sarpsborg Arbeiderblad).

 

TikTok

Årets journalistpris (NJØ-prisen) gikk til NRK-journalistene Christian Nikolai Bjørke (NRK Østfold) og Henrik Bøe (NRK Vestfold) for saken “En app – to verdener”. Saken handler om det sosiale mediet TikToks rolle og funksjon etter at Russland gikk til krig mot Ukraina 24. februar 2022. (Se metoderapporten som er sendt til Skup).

­– Vinnersaken treffer på alle punkter god journalistikk kan treffe. Den er vesentlig i sin tematikk, den er viktig i samtiden, den avdekker sider ved samfunnet som ikke er lett å se for folk og den gjør det på en lettfattelig og engasjerende måte og ender med å bringe frem innsikt og ny forståelse til et etter hvert veldig stort publikum, skriver juryen.

 

Andre vinnere

Åpen klasse: Journalist Kristin Engløkken Mainitz og fotograf Geir A. Carlsson, med saken “Arven etter Jakob” for Fredriksstad Blad.

Årets lokalskatt: Journalist Randi Kristoffersen og fotograf Ida Christin Foss med saken “Det valget jeg har tatt…”, for Fredriksstad Blad.

Årets hederspris: Moss Avis-journalist Torgeir Snilsberg som ble vinneren.

Foto/video-prisen: Petrit Prenaj med et foto av artisten Daniel Kvammen for Halden Arbeiderblad.

ØR-prisen (Østfold Redaktørforening):  Mangeårig journalist og redaktør Øivind Lågbu. Han fikk prisen av ØR-leder Morten Ulekleiv (HA).

 

Se egen sak i Journalisten

 

Bildet: Rundt 60 mediefolk var fredag kveld samlet til pressefest på Verket scene i Moss. (Foto: André Lia)