Artikkelen er mer enn ett år gammel

Går sammen om prisfest – slår på stortromma

I strålende sol møtes de to lokallagslederne på Brygga i Norges eldste by, Tønsberg. De har noe nytt på gang som de håper vil treffe journalister, fotografer og alle andre som leverer stoff til redaksjoner, godt.

For fredag 5. mai klokka 18.00 på Quality Hotel Grand i Larvik, arrangerer NJ Vestfold og NJ Telemark felles prisutdeling for aller første gang.

– Vi gleder oss veldig. Vi har til nå hatt prisfester hver for oss, men nå går NJ Telemark og NJ Vestfold sammen om dette. Det gir oss mulighet til å lage en enda bedre prisfest enn det vi har klart tidligere hver for oss, sier Audun Hasvik, leder av NJ Telemark og Paul André Jensen, leder av NJ Vestfold.

– Hvordan da?

– Jo, nå får vi flere ressurser slik at vi kan utvide selve prisfesten og nå kan enda flere kolleger møtes. Vi klarer å få bedre kvalitet i mange ledd når vi gjør det på denne måten, sier Hasvik.

Prisene er som før

Selv om prisfesten er et samarbeid mellom de to lagene, vil prisene som deles ut fortsatt være delt i to.

– Vi har hatt hver vår jury som har sett på bidragene, en jury for Telemark og en jury for Vestfold. Dette viser at vi kan være lokale, samtidig som vi samarbeider og får til mer enn hva vi kanskje hadde klart hver for oss, sier de to.

Landet på Larvik

Etter å ha diskutert ulike alternativer falt lagene ned på at nyoppussede Grand hotell i Larvik var et godt egnet sted. Larvik ligger ikke langt unna (gamle) Telemark grense og hotellet ligger tett ved jernbanestasjonen i Larvik.

– Dette er samme hotel som Gull & Gråstein skal arrangeres, så vi tror dette er et godt sted å ha prisfest. Vi kommer også til å være behjelpelig med transport, dersom det viser seg nødvendig, sier Jensen.

Tre hoveddeler:

Hva som blir nøyaktig rekkefølge i programmet, er ikke helt avklart, men en ting er sikkert: Det blir mat, faktisk en treretters middag, konsert og prisutdeling.

– Konsert?

– Vi er så heldige at Zimmermann kommer og spiller for oss. Han har hatt stor suksess med debutlåten «Månen» som spilles hele tiden på radio for tiden, sier Paul André Jensen

Zimmermann, eller Amund Zimmermann Børresen, som han heter, er fra Sandefjord.

Nå håper de to lagslederne at mange melder seg på og bidrar til en god feiring av journalistikken i de to fylkene.

– Hvem kan melde seg på?

– Alle rettighetshavere, som det heter. Det er de som har bidratt til journalistisk og er bosatt i Vestfold og Telemark. Det er ikke noe krav om at man må være medlem av Norsk Journalistlag for å kunne delta. Det er en egenandel på 300 kroner, sier Hasvik.

God journalistikk

Jensen og Hasvik gleder seg til en kveld der gode saker og god journalistikk hedres.

– Det er nettopp det, det er utrolig stas å kunne hedre all den gode journalistikken som lages i Vestfold og Telemark. Nå håper vi mange kommer, slik at det kan deles ut gode ord fra kolleger, men også inspirere til enda mer god journalistikk, sier Jensen.

 

Her kan du melde deg på:

NJ Vestfold: https://www.facebook.com/events/235286582352101?ref=newsfeed

NJ Telemark: https://www.facebook.com/events/1440302849841267/?ref=newsfeed