Artikkelen er mer enn ett år gammel

Hege Fagerheim ny styreleder i Norsk Presseforbund

Norsk Journalistlag tar over vervet som styreleder i Norsk Presseforbund de neste to årene.

– Det skal både bli kjekt og interessant å ha vervet som styreleder i NP. Presseforbundet er unikt fordi hele den norske mediebransjen står samlet under paraplyen som NP er, både redaksjonelle medarbeidere, deres redaktører og eierne våre. Det er det knapt noen andre i verden som gjør, sier nyvalgt styreleder Hege Fagerheim.

– Jeg er overbevist om at dette samarbeidet er en viktig faktor for at de redaktørstyrte mediene står så sterkt i Norge. Det gjør oss rett og slett sterkere som demokrati, noe som lenge har hatt litt snev av festtale over seg når noen har sagt det, men som i vår tid dessverre har vist seg å holde vann.

Flere viktige saker fremover

Hun ser spesielt fram til å samarbeide med generalsekretær Elin Floberghagen mellom styremøtene og å lære enda mer om arbeidet NP gjør. Videre tror hun de viktigste sakene framover blir revideringen av Vær Varsom-plakatens kapitler om sponsing av redaksjonelt innhold og endringen av 4.9 om omtale av selvmord. Begge deler skal landes i høst.

– NPs bidrag til evalueringen av dekningen av Baneheia-saken ser jeg også veldig fram til, det et en sak som jeg har fulgt helt fra forbrytelsen skjedde, til venner av meg dekket rettssaken, til jeg selv kjente veldig på at begjæringene om gjenopptakelse bare var irriterende mas, til jeg satt lamslått igjen etter å ha sett dokumentaren basert på Bjørn Olav Jahrs bok, sier hun.

Går på omgang

Styrelederrollen går på omgang blant Norsk Journalistlag, Mediebedriftenes Landsforening og Norsk Redaktørforbund. Styreleder velges for to år.

Påtroppende styreleder Hege Fagerheim (NJ) og avtroppende styreleder Siv Juvik Tveitnes (MBL). Foto: Christine Tolpinrud