Aksjonsuka: Lurt og nyttig med NJ-besøk

– Vi har fått gode råd som vi tar med oss, og vi viser resten av huset at vi har NJ i ryggen, sier klubbleder Eirik Linaker Berglund i Nordlys i Tromsø. Han og Nordlys-klubben var blant dem som fikk besøk under årets aksjonsuke.

I løpet av en uke besøker team satt sammen av Norsk Journalistlags tillitsvalgte, advokater og andre fra sekretariatet et 20-talls klubber rundt i landet.

– Det var veldig fint å få besøk av NJ her i Nordlys fordi det gir oss mulighet til å ta opp ting som vi er opptatte av her i redaksjonsklubben, og så har vi fått høre litt om hva som skjer sentralt, sier Berglund.

– Redaksjonsklubben skal i gang med lokale forhandlinger. Vi har fått gode råd som vi tar med oss, og vi viser resten av huset at vi har NJ i ryggen, sier klubblederen.

Klubbstyret i Nordlys var raske til å svare på invitasjonen da årets Aksjonsuke skulle planlegges.

– Vi ville gjerne ha besøk fra NJ sentralt. En ekstra bonus er at terskelen for å ta kontakt senere blir enda lavere, sier Berglund.

Nytte og læring begge veier

Aksjonsuka arrangeres årlig. I år var hele seks team ute på veiene for å besøke små og store klubber. Både erfarne tillitsvalgtveteraner og nyvalgte klubbstyremedlemmer fikk besøk. Turneen er også en god læringsarena for både sentralt tillitsvalgte og sekretariatets ansatte.

Temaene på møtene har vært mange. Både lokalavtaler, samarbeid med ledelsen, arbeidet med kompetanse og individuelle planer og framdriften i lokale forhandlinger er diskutert.

– For oss i sentrale verv er det halt avgjørende å få førstehånds kunnskap om forholdene i redaksjonene rundt i landet. Kunnskapen vi får gjennom disse besøkene er gull verd både i tariffarbeidet og i mange andre sammenhenger, sier NJ-leder Dag Idar Tryggestad.

– Det er et mål at Norsk Journalistlags ledelse og fagansatte er mer synlig ute i hele organisasjonen. Vi skal bistå medlemmer og tillitsvalgte på hver enkelt arbeidsplass, sier Tryggestad.

Klubbstyret i Nordlys fikk besøk i redaksjonslokalene i Tromsø sentrum under NJs aksjonsuke.