Artikkelen er mer enn ett år gammel

Endringer i NJs vedtekter

Landsmøtet i Norsk Journalistlag vedtok i formiddag noen endringer av organisasjonens vedtekter. Gjennomgående begrunnelse for forslagene var en harmonisering av vedtektene i henhold til endringer i organisasjonen i perioden.

VEDTEKTER

Endring av § 18 Landsmøtets sammensetning, bokstav B

B En delegat fra hvert lokallag*, en delegat fra hvert konsernlag, en delegat fra NJ Frilans og to delegater fra NJ Student. * Lokallagsstrukturen per 1. oktober 2018 legges til grunn for tildeling av delegater til lokallag i bokstav B og D.

Endring av § 18 Landsmøtets sammensetning, bokstav D

  1. En delegat som hvert lokallag* tildeler en klubb som ikke er representert etter bokstav C. * Lokallagsstrukturen per 1. oktober 2018 legges til grunn for tildeling av delegater til lokallag i bokstav B og D.

 Endring av § 33.2 Lokallag B. Lokallagets oppgaver, kulepunkt 1 og 2

  1. Lokallagets oppgaver. Lokallagene har ansvar for følgende innenfor sitt område: medlemsrettede arrangementer om journalistfaglige og arbeidslivsmessige spørsmål, herunder de regionale konferansene

Endring av § 33.2 Lokallag B. Lokallagets oppgaver, kulepunkt 3

å rekruttere medlemmer.

Endring av § 33.2 Lokallag B. Lokallagets oppgaver, kulepunkt 6

Beskrivelse : punktet strykes

Endring av § 33.4 Konsernlag A. Formål

Konsernlagene skal spille en aktiv rolle i utforming og gjennomføring av NJs politikk, være et bindeledd mellom medlemmene, og mellom medlemmene og NJs sentrale organer. Konsernlagenes hovedoppgave er å ivareta medlemmenes interesser overfor konsernene. Landsstyret kan etablere konsernlag i tråd med bestemmelsene under. Vedtekter/retningslinjer for disse skal godkjennes av landsstyret. Dersom det etableres andre konsernlag som godkjennes av landsstyret i landsmøteperioden, og før det foretas delegatfordeling til landsmøtet, vil de få representasjon på landsmøtet. Sammenslåing, nedleggelse og oppsplitting av konsernlag skal godkjennes av landsstyret med 2/3 flertall.

Endring § 33.4 Konsernlag, B. Definisjon

Et konsernlag kjennetegnes med følgende:

  • Må som hovedregel bestå av minimum fem klubber i bedrifter som kontrolleres (det vil si eies med mer enn 50 prosent) av samme eier, eller når det er flere enn 10 klubber i samme bedrift.
  • Som hovedregel skal konsernlaget ha flere enn 150 medlemmer. Den dominerende klubben bør ikke organisere mer enn 80 prosent av medlemmene. Landsstyret kan i særlige tilfeller dispensere fra disse kravene.

Endring av § 10 Strykning av medlem m.v.

Medlemskap i Norsk Journalistlag er betinget av at kontingent betales til rett tid. Den som, trass i påkrav, står til rest med ordinær kontingent for mer enn et kvartal kan strykes som medlem og gjelden kan inndrives. Vedkommede må kun betale det gebyr landsstyret til enhver tid fastsetter, for å bli gjenopptatt som medlem.

Endring av § 38 Sekretariat

NJs sekretariat ledes av en sekretariatsleder, ansatt av landsstyret. Instruks for sekretariatsleder fastsettes av landsstyret. Sekretariatslederen har adgang til alle møter i NJs organer, lokallag og redaksjonsklubber. Sekretariatslederen og rådgiverne har tale- og forslagsrett på NJs landsmøte. NJs sekretariatsleder kan kreve at saker behandlet i landsstyret, blir behandlet på førstkommende ordinære landsmøte.Slikt krav har ikke oppsettende virkning.

Her finner du NJs vedtekter i sin helhet, de blir oppdatert når protokollen fra Landsmøtet er vedtatt.