Artikkelen er mer enn ett år gammel

NJ Frilans-lederen etter landsmøtet: – Et godt landsmøte for frilanserne

– Vi går rett på resultatene, sier Oddrun Midtbø etter tre hektiske dager på Fornebu. Kyrre Lien har fått plass i Landsstyret og Brian Cliff Olguin har fått varaplass. Vi har vært synlige på talerstolen og i minglepausene sammen med våre kolleger fra hele landet.

Kyrre Lien og Brian Cliff Olguin forteller litt om hva vi har oppnådd på landsmøtet i NJ.


Grønt skifte også i NJ
NJ Frilans foreslo et punkt i NJs program der klima og miljø skulle settes på dagsorden. Og slikt blir det debatt av. Resultatet ble at programmet fikk sitt eget punkt med følgende ordlyd: «NJ erkjenner klimautfordringene, og skal aktivt tenke grønt i sitt arbeid». Dette ble enstemmig vedtatt av landsmøtet.

Også i tiltaksplanen fikk vi et enstemmig vedtak, som sier at «NJ skal iverksette miljøtiltak innad i organisasjonen». Man kan trygt si at NJ beveger seg i riktig retning, sett i et klima- og miljømessig perspektiv.

Uttalelse om solidaritet med eksiljournalister
Oddrun fremmet også på vegne av NJ Frilans en uttalelse om solidaritet med eksiljournalister i Norge. Dette ble med stor applaus vedtatt av et samstemmig landsmøte.
Uttalelse om solidaritet med kollegaer på flukt og i eksil.

Et annet punkt på landsmøtets agenda, var sammenslåingen av lokallag. Dette skapte stor debatt, selv om det ifølge Journalisten ikke var lagt opp som en egen landsmøtesak. Her kan du lese hele artikkelen i Journalisten:
Sammenslåing skaper debatt

Alle delegater fikk utdelt et flygeblad som forteller om frilanstilværelsen. Den er også distribuert til redaktørforeningen som vil spre arket til sine medlemmer. – Dagene på Fornebu har vært kjempegode for alle sammen, sier Midtbø, og avslutter med et av høydepunktene under festmiddagen.

Toralf Sandåker og Elin Floberghagen.

Generalsekretær Elin Floberghagen gratulerer mangeårig tillitsvalgt, Toralf Sandåker med Trymprisen. (Foto: Anne Lise Aakervik).

– Vår alles kjære Toralf (Sandåker) fikk Trym-prisen. Det var stort, det var et rørende øyeblikk. Han har gjort enormt mye, både for oss frilansere men også for andre NJ-medlemmer. Totalt sett er jeg «very happy», avslutter Oddrun Midtbø.