Artikkelen er mer enn ett år gammel

NJ-innspill til “verktøykasse”

NJ kom med flere innspill til mediepolitisk "verktøykasse" under presseorganisasjonenes møte med kulturminister Trine Skei Grande.

Mandag møtte presseorganisasjonene kulturminister Trine Skei Grande til innspillsmøte om mediepolitisk “verktøykasse”.

I møtet stilte foruten Norsk Journalistlag, også MBL, Norsk Redaktørforening, LLA og Fagpressen. Også statssekretær Frida Blomgren deltok på møtet.

Pressorganisasjonene presenterte konkrete forslag, som man ber departementet vurdere som tiltak i en mediepolitisk verktøykasse. Verktøykassen skal inneholde beredskapstiltak som kan igangsettes på kort varsel.

– At statsbudsjettet gav et sterkt løft i pressestøtten, er vi veldig glade for. Men skal vi bevare mediemangfoldet vil det være behov for ytterligere, og varierte, tiltak. Bransjen har sammen presentert tiltak som bør utredes nå slik at de kan iverksettes på kort varsel dersom det skulle være behov for det, sier leder Hege Iren Frantzen i Norsk Journalistlag.

Temaene som ble presentert var skattefritak for andel av redaksjonelle kostnader etter canadisk modell. Videre ble det foreslått å utrede og konsekvensvurdere midlertidig fritak for arbeidsgiveravgift, tiltak for innovasjon og kompetanse, mediestøtte og mva fritak.  Det ble også bedt om at offentlig informasjon i større grad tilgjengeliggjøres for journalister.