Artikkelen er mer enn ett år gammel

NJ om Kildeutvalgets rapport

-Vi er avhengig av at folk har tillit til oss, sier NJs leder Hege Iren Frantzen. Hun ønsker velkommen en faglig og presseetisk debatt i forbindelse med Kildeutvalgets forslag.

– For oss journalister er det viktig å lytte til det som står i rapporten og ta på største alvor det som kommer frem, sier NJs leder Hege Iren Frantzen.

I dag la Kildeutvalget fram rapporten “Sa hun virkelig det?”.

– Vi er avhengig av at folk har tillit til oss, at alle må kunne kontakte en journalist og fortelle sin historie og at de vet at vi videreformidler det på en god måte.

– Nå er rapporten akkurat lagt fram og vi skal bruke tid på å sette oss godt inn i hele rapporten og forslagene.
Mitt inntrykk er at dette er en gjennomarbeidet og velskrevet rapport, og at det er gjort en grundig innsats på å innhente bakgrunnsinformasjon.
Presseetikkens prinsipper om forholdet mellom kilde og redaksjon er en av hjørnesteinene i journalistikken.
Det er nå viktig med faglig og presseetisk debatt om Kildeutvalgets forslag, og vi vil bruke tid på å sette oss inn i enkelthetene og detaljene i rapporten, sier NJs leder Hege Iren Frantzen.

– Nå skal NJ ta rapporten ut i organisasjonen, snakke om innholdet og forslagene, diskutere og lytte til medlemmene, før vi tar stilling til utvalgets forslag, avslutter hun.

Kildeutvalgets leder Sven Egil Omdal.

Kildeutvalget ble oppnevnt av Norsk Presseforbund. Utvalget har bestått av Sven Egil Omdal (leder), Anki Gerhardsen, Eva Sannum og Simen Sætre.

Utvalget la fram rapporten «Sa hun virkelig det? – Medienes forhold til kildene» tirsdag 5. november 2019.