Artikkelen er mer enn ett år gammel

Tre på Styrkeløft

Emira Holmøy, Jon Ingemundsen og Sarah McDonald Gerhardsen er tre av over 100 tillitsvalgte i NJ som er på Styrkeløft for å lære.

Emira Holmøy, Foto: Krister Sørbø, NJ

Emira Holmøy

Klubbleder i Tønsbergs Blad

Hvorfor er du på Styrkeløft?

Jeg vil lære mer om rollen som klubbleder og om lover og regler. Jeg har vært klubbleder siden mars i år og har tidligere vært på et kurs, men fortsatt søker jeg kunnskap som jeg kan bruke i rollen som klubbleder. Å ha kunnskap gir styrke og trygghet i rollen som klubbleder.

Hva har du lært så langt?

Jeg har allerede fått flere tips, blant annet om forhandlingsteknikk, som jeg tar med meg hjem. Som sagt: Jeg har vært på forhandlingskurs tidligere, men det er bra med repetisjon og det er også fint her at vi kan stille spørsmål og diskutere med hverandre.

Jon Ingemundsen, Foto: Krister Sørbø, NJ

Jon Ingemundsen

Hovedvernombud i Stavanger Aftenblad

Hvorfor er du på Styrkeløft?

Jeg har vært hovedvernombud i to-tre år, men er absolutt ikke utlært. Jeg får aldri for mye kunnskap. Kunnskap er viktig for å kunne bidra til å gi kollegaer en bedre arbeidshverdag.

Hva har du lært så langt?

Seansen om forhandlingsteknikk var veldig interessant. Det er jo teknikker som kan brukes på mye mer enn forhandlinger. Det er teknikker som er mulig å bruke til daglig for at vi skal ha en trivelig arbeidshverdag. Det handler om hvordan vi snakker med hverandre som kollegaer og om hvordan vi oppfører oss til daglig.

Sarah McDonald Gerhardsen, Foto: Krister Sørbø, NJ

Sarah McDonald Gerhardsen

Nestleder i redaksjonsklubben i digi.no/Teknisk Ukeblad Media AS

Hvorfor deltar du på Styrkeløft?

For å lære! Som nestleder jobber jeg mye sammen med klubblederen vår. Vi deler på mange av oppgavene, og for å kunne bidra på en god måte så er det viktig med kunnskap og kompetanse.

Hva har du lært så langt?

Jeg er med på grunnkurset for nye tillitsvalgte fordi det er så mye mer jeg bør lære. Jeg har gått på kurs tidligere, men det er uansett greit med repetisjon, mer kunnskap og bevisstgjøring. Jeg lærer også at vi stadig har mange saker vi må ta tak i på arbeidsplassen vår.