Artikkelen er mer enn ett år gammel

Medlemsundersøkelse om hjemmekontor

Erfaringer med å jobbe fra hjemmekontor og å forholde seg faren for å bli smittet av korona-viruset er tema for undersøkelsen NJ sendte yrkesaktive medlemmer denne uken.

– Vi er både interessert i å få vi mer om medlemmenes erfaringer med arbeidsgivers tilretteleggelse av arbeidsplassene hjemme, hvordan kontakten med ledere, kolleger og oppdragsgivere har vært for ansatte og frilansere, sier Hege Iren Frantzen.

– I tillegg vil vi naturlig nok vite mer om hvordan medlemmene har forholdt seg til faren for å bli smittet av dette svært farlige viruset på jobb, sier hun.

Undersøkelsen er satt sammen av Marita Valvik fra Aftenposten, Henrikke Helland i TV2, Lars Toverud i NRK og Trond Idås i NJ. De har i stor grad basert den på standardiserte spørsmål-sett som brukes i denne typen undersøkelser. Det gjør det mulig å sammenligne NJ-resultatene med data fra andre yrkes grupper.

– I tillegg er det med en del spørsmål som er utløst av at enkelte arbeidsgivere har signalisert interesse for å videreføre bruken av hjemmekontor etter at krisetiltakene blir avsluttet, sier Frantzen.

– Slike ordninger forutsetter at det foreligger en avtale mellom arbeidsgiver og arbeidstaker. Spørsmålene i undersøkelsen gir oss en første tilbakemelding om hvordan medlemmene ser på dette, sier NJ-lederen.