Artikkelen er mer enn ett år gammel

Ber om plattformnøytralt momsfritak

I et felles høringsinnspill ber medieorganisasjonene om at regjeringen gjeninnfører plattformnøytralt momsfritak for nyhetsmedier.

– Det justerte høringsutkastet fra regjeringen om momsfritak for elektroniske nyhetsmedier er ikke godt nok og mangler en prinsipiell tilnærming, sier NJ-leder Dag Idar Tryggestad.

I statsbudsjett for 2023 ble momsfritaket for elektroniske nyhetstjenester avviklet (mval. § 6-2), og momsfritaket for nyhetsmedier er ikke lenger plattformnøytralt. Avisene har fremdeles momsfritak, men må etter gjeldende avgrensning «i hovedsak inneholde tekst eller stillbilder» for å omfattes.

Norsk Journalistlag fastholder viktigheten av at det skal være nullmoms på all journalistikk, og det er også budskapet i dagens felles innspill fra mediebransjen til finanskomiteen, som nå skal behandle revidert nasjonalbudsjett.

Høringsinnspillet er signert Norsk Journalistlag, Norsk Presseforbund, Mediebedriftenes Landsforening, Norsk Redaktørforening, Landslaget for lokalaviser, Fagpressen og Norsk lokalradioforbund.

Les høringsinnspillet her