Fortsatt støtte til journalistforbund i Ukraina

NJs arbeidsutvalg har vedtatt å forlenge støtten til drift av Ukrainas journalistforbund NUJU i nok et halvår.

– Jeg er svært glad for at Norsk Journalistlag kan videreføre den økonomiske støtten til våre ukrainske kolleger. Vi vet at pengene kommer godt med og brukes på en god måte til det beste for journalister som jobber under svært krevende forhold, sier NJ-leder Dag Idar Tryggestad.

Sergiy Tomilenko og Lina Kushch, som sammen leder forbundet, har svært mye å gjøre, reiser mye og mottar mange henvendelser daglig. De har god bruk for hjelp, ikke minst til å drive de fem solidaritetssentrene for journalister rundt om i landet.

Skal avlaste ledelsen

NJ etablerte støtten til to assistent-stillinger på deltid for ett år siden. Det ukrainske forbundet har fått mye støtte fra utlandet, blant annet fra UNESCO og hjelp gitt gjennom Den europeiske journalistføderasjonen EFJ, som NJ også har bidratt til.

Men å få støtte til daglig drift av en organisasjon – og ikke et konkret prosjekt – er vanskelig. For å avlaste NUJU-ledelsen og sørge for at de ikke blir utbrent i en viktig tid, har derfor Solidaritetsfondet til NJ gitt dem mulighet for å hyre inn assistenter.

Fornøyd med ordningen

NUJU-leder Sergiy er svært fornøyd med ordningen, og har ønsket at den forlenges. Han skriver blant annet:

“Your ongoing assistance would be invaluable in maintaining our current initiatives and potentially expanding our efforts to support Ukrainian journalists during these challenging times”.

Støtten NJs arbeidsutvalg har bevilget fra Solidaritetsfondet er på 5400 euro ut året.