Artikkelen er mer enn ett år gammel

Hva skal Norsk Journalistlag prioritere?

LS-Nytt

Landsstyret legger opp til stor aktivitet i 2023, og vil igjen ut på landeveien. Samtidig har arbeidet med organisasjonens prioriteringer de neste to årene startet.

I forrige uke var landsstyret samlet på Granavolden. Her diskuterte de status for lønnsoppgjørene i år, samtidig som de oppnevnte forhandlingsutvalget for MBL-området for neste års oppgjør.

– Tariffarbeidet i NJ er ikke lenger sesongbasert, men noe vi jobber kontinuerlig med gjennom året. Forhandlingsutvalget kommer til å ha første møte på denne siden av jul, for å starte planleggingen av vårens oppgjør, sier Tryggestad.

I november-møtet oppnevnes forhandlingsutvalget for NRK.

Gjentar redaksjonsturne

Redaksjonsbesøk under aksjonsuka i august.

Rett etter sommerferien dro politisk ledelse, NJs advokater og sentrale tillitsvalgte ut på landeveien, og besøkte over 20 redaksjonsklubber rundt om i landet. Landsstyret har nå evaluert uka.

Les: Suksess på landeveien

– Erfaringene fra denne rundturen var veldig positiv, og landsstyret gir tommel opp for å gjenta suksessen neste år. Når dette blir, og i hvilken form, blir avklart på nyåret, sier Tryggestad, og oppfordrer alle klubber som ønsker besøk om å melde dette til tariff@nj.no.

– Vi har fått mange gode tilbakemeldinger, og dette er viktig læring for oss. Det er viktig at NJ kommer seg ut, og møter medlemmene i deres hverdag. Dette gir oss viktige erfaringer og innspill, som vi tar med oss inn i kommende tariffoppgjør, sier Tryggestad.

Prioriteringer

Landsstyret startet også arbeidet med styringsdokumentene for neste periode. Her er spesielt tiltaksplanen for 2023-25 sentral, da den definerer NJs prioriteringer framover.

– Det er viktig at klubber og lag starter sine diskusjoner om hva NJ skal prioritere. Vi er nå tilbake til en normal hverdag etter pandemien. Det betyr at kostandene også er tilbake, og vi må prioritere hardere framover, sier Tryggestad.

Det er landsmøtet 21.-23. mars – NJs høyeste beslutningsorgan – som vedtar både tiltaksplanen, samt program og vedtekter.

Les: Slik fremmer du forslag til landsmøtet

Høy aktivitet

I budsjettføringene for 2023 legger landsstyret opp til et høyt aktivitetsnivå.

– Vi mener at om det er urolige tider rundt oss, så må vi satse og bygge opp aktivitet i organisasjonen. Vi vil også ha en offensiv satsing på organisasjonsbygging, og legger opp til omfattende planer for rekruttering av nye medlemmer. Det arbeidet som er gjort i forbindelse med organisasjonsprosessen, viser at vi har et stort rekrutteringspotensial innenfor dagens vedtekter, sier Tryggestad.