Artikkelen er mer enn ett år gammel

Lønnsoppgjøret i MBL-området: Forventer et godt resultat

– Våre medlemmer er tydelig misfornøyd med lønnsutviklingen i fjor, og har derfor store forventninger til årets oppgjør, sier NJ-leder Hege Iren Frantzen. Nå er de sentrale forhandlingene i MBL-området i gang.

De sentrale lønnsforhandlingene mellom Norsk Journalistlag og MBL startet onsdag 24. april, med frist for enighet torsdag 25. april, ved midnatt. Lønnsoppgjøret 2019 er et mellomoppgjør, og det forhandles derfor bare om penger.

– Det er gledelig å se at journalistikk selger abonnementer, og vi er fornøyd med at det går bra i store deler av bransjen. NJ og MBL er enige om at forhandlingene skal føres på grunnlag av den økonomiske situasjonen på forhandlingstidspunktet og utsiktene for 2. avtaleår, samt pris- og lønnsutviklingen i 1. avtaleår. Dette har vi i forhandlingsutvalget tatt på største alvor i årets oppgjør, sier Frantzen.

Les: Svak lønnsutvikling i MBL-området

– Lønnsutviklingen i MBL i fjor viser at vi ikke får uttelling gjennom de lokale oppgjørene. Derfor er det viktig for oss at en større andel av forventet lønnsvekst i år tas ut i det sentrale oppgjøret, sier Frantzen.

Forhandlingsutvalget i NJ

Hege Iren Frantzen (NJ), leder
Dag Idar Tryggestad (NJ)
Pål Hellesnes (Klassekampen)
Britt-Ellen Negård (Glåmdalen)
Henrikke Helland (TV 2)
Christer Pedersen (iTromsø)
Marita E. Valvik (Aftenposten)
Eirik Meling (Sunnmørsposten)
Tore Roth Stranden (Mediehuset Haugesunds Avis)
Marius Steen (NJ)

Pernille Børset (t.v.) leder forhandlingsutvalget i MBL og Hege Iren Frantzen leder forhandlingsutvlaget i NJ.