Artikkelen er mer enn ett år gammel

NJ forbereder vårens lønnsoppgjør

I slutten av april begynner lønnsforhandlingene i de store avtaleområdene for Norsk Journalistlag.

I NRK ble tariffkonferansen holdt i februar, der alle klubbledere var samlet til diskusjon og innspill til årets oppgjør.

I MBL-området gjennomføres det normalt ikke tariffkonferanser i mellomoppgjørene, det vil si de årene det forhandles om penger, og ikke tekst i avtalene.

Mandag denne uka ble det likevel holdt et tariffrådsmøte i MBL-området.

– I år følte vi et sterkt behov for å holde et tariffrådsmøte i MBL. Det er svært gledelig at så mange tillitsvalgte deltok, og presenterte nyttige og gode innspill til årets oppgjør. Det er en god dialog mellom tillitsvalgte og de som forhandler på vegne av medlemmene, sier NJ-leder Dag Idar Tryggestad, som også leder forhandlingene i MBL-området.

Onsdag fortsatte tariffarbeidet, med heldagssamling for forhandlingsutvalget i MBL. I dag, torsdag, var forhandlingsutvalget i NRK samlet til heldagsmøte.

– Vi er godt i rute med forberedelsen til årets lønnsoppgjør. Tariffkonferansen gav oss tydelige svar, og det ligger en forventning om at våre medlemmer skal få betalt for den enorme innsatsen som er lagt ned det siste året, sier forhandlingsleder for NJ i NRK, Rolf Johansen.

Forhandlingsutvalgene i NRK og MBL ser du her

Tidspunkt for forhandlinger:
20. – 22. april 2021, Forhandlinger i NRK
28. – 29. april 2021, Forhandlinger i MBL

Datoer for forhandlingene i P4, P5, Utdanning, Bauer, Discovery og StormGeo er foreløpig ikke avklart.