Artikkelen er mer enn ett år gammel

Nytt nettverk for unge journalister

Barentspress og Nordisk Journalist Center har tatt initiativ til et nytt internasjonalt nettverk for unge nordiske og russiske journalister.

– Nettverksbygging krever ressurser og har ikke noe særlig fokus i utdanningen av journalister. Kilder og nettverk er noe man forventes å skaffe seg i aktivt arbeid, sier Olav Njaastad, tidligere leder i Norsk Journalistlag.

Nettverkinitiativet har fått navnet «New in Journalism». Målgruppen er yngre journalister med interesse for internasjonale relasjoner.

– Målet er å skape en basis for unge journalister der samarbeid mellom nordiske og russiske journalister oppstår og erfaringsutveksling skjer, sier Njaastad.

Presseturer

Målgruppen er journalister, faste og eller frilansere, med inntil fem års yrkespraksis. Det blir lagt til rette for å søke om midler til felles journalistiske prosjekter samt til individuelle internasjonale prosjekter.

– Samarbeidet i nettverket skal blant annet baseres på «presseturer». Målet er tre reiser i løpet av 2022 i Norden og Russland, sier Njaastad.

Organisasjonene som har tatt initiativet til nettverket har mange års erfaring med etterutdanning i journalistikk.

Njaastad er medlem i styret for Nordisk Journalist Center som er samlokalisert med journalistutdanningen i Aarhus.

NJC koordinerer arbeidet i BarentsPress.org og arrangerer kurs for nordiske og russiske journalister.

Les mer om initiativet, nettverket og om hvordan du kan delta.

Prosjektet er støttet økonomisk av Nordisk Ministerråd og Det Svenske Kulturinstituttet.